Smiles.bg  
   
 

Често задавани Въпроси

КОЛКО СТРУВА ЛЕЧЕНИЕТО?

В дългосрочен план eвтините протези не се оказват най-рентабилното лечебно решение. Първоначалната цена на имплантологичното лечение варира в зависимост от сложността на всеки отделен клиничен случай: колко импланта ще се поставят, налага ли се възстановяване на костна тъкан? Други фактори оказващи влияние върху стойността на лечението с импланти са особеностите на индивидуалната хирургична интервенция, работата на зъботехническата лаборатория, избраната конструкция, както и стойността на зъботехническата работа и работата на клинициста. Стойността на лечението може да се предвиди едва след като всички тези фактори за взети под внимание. Въпреки,че лечението с импланти е свързано с по-голяма първоначална инвестиция, в много от случаите се оказва, че то е много по-евтино в дългосрочен план.

КАКВИ СА РИСКОВЕТЕ?

В зависимост от медицинските и други условия, при всеки пациент потенциалните рискови фактори са различни. Лошата орална хигиена, ограничаването на оздравителния процес в резултат на съществуващи общи заболявания (например диабет и остеопороза) могат да намалят шанса на лечението с импланти. Тъй като всяка хирургична процедура носи известни рискове, пациентите винаги трябва да се консултират с дентален специалист и да се обсъди дали лечението с импланти е подходящо за дадения пациент.

ЩЕ БОЛИ ЛИ?

В повечето случаите денталните импланти се поставят с местна упойка, за да се сведе до минимум дискомфорта по време и след  операцията. Ако имате някакви съмнения относно състоянието на мястото след имплантирането, моля консултирайте с Вашия зъболекар.

УДОВЛЕТВОРЕНОСТ

Според изследване, проведено върху 10 000 пациента в Германия (изследване на Riegl ), 66% от запитаните са били “изключително доволни“ от поставените им конструкции, носени от импланти, а 31% споделят, че са „доволни“.  От пациентите, носещи конвенционални конструкции 42% споделят, че са били много доволни и 44% са споделили умерена удоволетвореност.

КАЧЕСТВО

Дългосрочни изледвания сочат, че 98% от случаите , решени със STRAUMANN имплантите са успешни. Пациентите могат да са сигурни, че ще получат най-доброто, тъй като Straumann не прави компромис с качеството.

ГРИЖИ ЗА НОВИТЕ ВИ ИМПЛАНТИ

Правилно проведената и редовна орална хигиена е най-важното условие преди и след поставяне на имплант. След като е поставен имплантът, пациентите трябва да бъдат изключително редовни в поддържането на  лична и редовното провеждане на професионална орална хигиена, което осигурява запазването на дълготрайни резултати. Редовните профилактични посещения при Вашият зъболекар  също са много важни за запазване на здраво съзъбие.

Възрастови групи

Веднага след като растежът на челюстната кост е завършен, поставянето на импланти е възможно. При млади пациенти импланти се поставят само след като е завършил растежът на скелета. Не съществуват други   съществени противопоказания за имплантологично лечение, стига пациентът да не страда от придружаващи системни заболявания.

 

Как да избера специалист?

Ако имате нужда от компетентна консултация, ние ще се радваме да Ви свържем с най-добрите специалисти във вашия регион.

Име:   Град:
 
Телефон:   E-mail:
 
Запитване:
 
   
   
 
Smiles.bg